Bismillah,
Assalamualaikum,
Alhamdulillah dengan izin dan kasih sayang ALLAH, saya ingin menguar-uarkan ebook hasil tulisan saya berdasarkan pengalaman juga pembacaan saya selama ini yang selalu saya kongsikan di Facebook dan blog ini juga.
Info berkenaan ebook ini :
- Isi kandungan :
BAB 1 KISAH BENAR : Dari dapur kedai ke dapur rumah sendiri.
BAB 2 Kenapa Tidak Masak ?
BAB 3 Kenapa Mesti Masak ?
BAB 4 Langkah Awal Untuk Mula Memasak
BAB 5 Perlukah Jadual Memasak ?
BAB 6 Keperluan Dapur - Sediakan To Do List
BAB 7 Taktik Beli Barang Dengan Harga Murah
BAB 8 Cara Simpan Rempah dan Bahan Dapur Lain
BAB 9 Basuh Pinggan
BAB 10 Masak dan makan bersama ahli keluarga
BAB 11 Masak dan berzikir
BAB 12 Pemakanan Sihat
BAB 13 Rahsia Masakan Sedap
BAB 14 Guna semula lauk
BAB 15 Lauk Beku
BAB 16 Tanam Sayur Sendiri
BAB 17 Resipi Jenis Masakan Lauk (Kari/Masak Lemak/Kurma/Sup dan lain lain)
Perap dan bakar (ikan, ayam, udang, sotong, daging)
Perap dan bakar (ikan, ayam, ketam, udang, sotong)
Masak kurma (daging, ayam)
Masak lemak (udang, ayam, siput sedut, ikan, daging, ketam)
Lauk kerabu (sotong, daging, perut)
Asam pedas (tumis, rebus)
Masak merah (ayam, daging, udang, ikan)
Sup (ayam, daging, tulang, belut, ikan, ketam, ekor)
Kari (ayam, ikan, udang, sotong, daging)
Singgang (ikan, daging, ayam, sotong)
Tiga rasa (ikan)
Masak sambal (sotong, bilis, paru, lembu, udang, ayam, pedal ayam, ikan)
Masak hijau (ikan keli, ayam, daging)
Rendang (ayam, daging, kerang)
Masak kunyit (daging, ayam, sotong, ikan)
Percik (ikan, ayam)
Masak hitam/kicap (ayam, hati ayam, daging, ikan)
Masak kerutup (ayam, itik serati, daging)
Masak lada hitam (sotong, udang, ketam, lala, ikan, ayam, daging)
Masak putih (ikan, ayam)
Masak tempoyak (ikan)
Gulai tempoyak (ikan, ayam)
Ikan masin
Masak tomyam (ayam, putih, seafood, thai)
Masak bertelur (lala)
BAB 18 Resipi Jenis Masakan Sayur/ Kerabu/Salad/Acar
Sayur campur
Kobis
Terung
Kentang
Sawi
Nanas
Manga
Pucuk paku
Jantung pisang
Daun kayu
Pucuk ubi
Bayam
Sayur fucuk
Ulam raja
Brokoli
Kailan
Peria
Kerabu
Acar
Tomato
Kacang botol
Kacang panjang
Kangkung
Bendi
Kucai
Timun
Cendawan
Labu
Labu air
Petola
Petola ular
Kacang buncis
Batang keladi
Nangka muda
Taugeh
Rebung
Putik jagung
Asparagus
Betik muda
Lobak merah
Pisang muda
BAB 19 Jenis Masakan Tempe/ Tofu/Tauhu/Telur
BAB 20 Aneka Sambal
BAB 21 Aneka Nasi Goreng
BAB 22 Jenis Jenis Nasi
BAB 23 Jenis Masakan Mi
BAB 24 Jenis Masakan Kuetiow
BAB 25 Jenis Masakan Spagetti
BAB 26 Jenis Masakan Bihun
BAB 27 Jenis Masakan Laksa/ Laksam
BAB 28 Aneka Cucur
BAB 29 Aneka Kuih Muih
BAB 30 Jenis Bubur & Pengat
BAB 31 Aneka Jus
BAB 32 Petua Dapur
BAB 33 Pautan Resepi
Dengan membeli ebook di atas, anda akan mendapat ebook di bawah PERCUMA!
1. 10 resepi dagingku
2. Nasi Ayam Penyek
3. aneka Resepi (A-Z)
4. Rahsia 11 Resepi Biskut
5. 100 Resepi Kuih Muih Malaysia
6. Aneka Roti
7. Resepi Dalam Pantang
8. Resepi Siri 3 Kuih Melayu Sehebat Chef (siri_3-15)
9. Resepi Siri 4 Fiesta Aidilfitri Sehebat Chef (siri _4-09)
10. Makanan Pejal Pertama Untuk Bayi
11. Nutritionist's Choise Cookbook
Ebook ini adalah sebanyak 143 ms
SEMUA DI ATAS ANDA AKAN DAPATI PADA HARGA RM 30
Bayaran boleh dibuat ke :
Natural Living Resources
CIMB 8603 455 333
Bukti pembayaran boleh dilampirkan ke email sitisifir10@yahoo.com atau http://www.wasap.my/60199515058
Selepas bayaran dilakukan, sila mesejkan nama, email dan nombor telefon anda ke email berkenaan atau WhatsApp ke http://www.wasap.my/60199515058. Anda akan menerima email dengan fail ebook Masak Dari Hati dan 11 ebook percuma lainnya dalam masa 2 hari dari hari bayaran.
THANX FOR YOUR SUPPORT
Assalamualaikum,
Alhamdulillah dengan izin dan kasih sayang ALLAH, saya ingin menguar-uarkan ebook hasil tulisan saya berdasarkan pengalaman juga pembacaan saya selama ini yang selalu saya kongsikan di Facebook dan blog ini juga.
Info berkenaan ebook ini :
- Isi kandungan :
BAB 1 KISAH BENAR : Dari dapur kedai ke dapur rumah sendiri.
BAB 2 Kenapa Tidak Masak ?
BAB 3 Kenapa Mesti Masak ?
BAB 4 Langkah Awal Untuk Mula Memasak
BAB 5 Perlukah Jadual Memasak ?
BAB 6 Keperluan Dapur - Sediakan To Do List
BAB 7 Taktik Beli Barang Dengan Harga Murah
BAB 8 Cara Simpan Rempah dan Bahan Dapur Lain
BAB 9 Basuh Pinggan
BAB 10 Masak dan makan bersama ahli keluarga
BAB 11 Masak dan berzikir
BAB 12 Pemakanan Sihat
BAB 13 Rahsia Masakan Sedap
BAB 14 Guna semula lauk
BAB 15 Lauk Beku
BAB 16 Tanam Sayur Sendiri
BAB 17 Resipi Jenis Masakan Lauk (Kari/Masak Lemak/Kurma/Sup dan lain lain)
Perap dan bakar (ikan, ayam, udang, sotong, daging)
Perap dan bakar (ikan, ayam, ketam, udang, sotong)
Masak kurma (daging, ayam)
Masak lemak (udang, ayam, siput sedut, ikan, daging, ketam)
Lauk kerabu (sotong, daging, perut)
Asam pedas (tumis, rebus)
Masak merah (ayam, daging, udang, ikan)
Sup (ayam, daging, tulang, belut, ikan, ketam, ekor)
Kari (ayam, ikan, udang, sotong, daging)
Singgang (ikan, daging, ayam, sotong)
Tiga rasa (ikan)
Masak sambal (sotong, bilis, paru, lembu, udang, ayam, pedal ayam, ikan)
Masak hijau (ikan keli, ayam, daging)
Rendang (ayam, daging, kerang)
Masak kunyit (daging, ayam, sotong, ikan)
Percik (ikan, ayam)
Masak hitam/kicap (ayam, hati ayam, daging, ikan)
Masak kerutup (ayam, itik serati, daging)
Masak lada hitam (sotong, udang, ketam, lala, ikan, ayam, daging)
Masak putih (ikan, ayam)
Masak tempoyak (ikan)
Gulai tempoyak (ikan, ayam)
Ikan masin
Masak tomyam (ayam, putih, seafood, thai)
Masak bertelur (lala)
BAB 18 Resipi Jenis Masakan Sayur/ Kerabu/Salad/Acar
Sayur campur
Kobis
Terung
Kentang
Sawi
Nanas
Manga
Pucuk paku
Jantung pisang
Daun kayu
Pucuk ubi
Bayam
Sayur fucuk
Ulam raja
Brokoli
Kailan
Peria
Kerabu
Acar
Tomato
Kacang botol
Kacang panjang
Kangkung
Bendi
Kucai
Timun
Cendawan
Labu
Labu air
Petola
Petola ular
Kacang buncis
Batang keladi
Nangka muda
Taugeh
Rebung
Putik jagung
Asparagus
Betik muda
Lobak merah
Pisang muda
BAB 19 Jenis Masakan Tempe/ Tofu/Tauhu/Telur
BAB 20 Aneka Sambal
BAB 21 Aneka Nasi Goreng
BAB 22 Jenis Jenis Nasi
BAB 23 Jenis Masakan Mi
BAB 24 Jenis Masakan Kuetiow
BAB 25 Jenis Masakan Spagetti
BAB 26 Jenis Masakan Bihun
BAB 27 Jenis Masakan Laksa/ Laksam
BAB 28 Aneka Cucur
BAB 29 Aneka Kuih Muih
BAB 30 Jenis Bubur & Pengat
BAB 31 Aneka Jus
BAB 32 Petua Dapur
BAB 33 Pautan Resepi
Dengan membeli ebook di atas, anda akan mendapat ebook di bawah PERCUMA!
1. 10 resepi dagingku
2. Nasi Ayam Penyek
3. aneka Resepi (A-Z)
4. Rahsia 11 Resepi Biskut
5. 100 Resepi Kuih Muih Malaysia
6. Aneka Roti
7. Resepi Dalam Pantang
8. Resepi Siri 3 Kuih Melayu Sehebat Chef (siri_3-15)
9. Resepi Siri 4 Fiesta Aidilfitri Sehebat Chef (siri _4-09)
10. Makanan Pejal Pertama Untuk Bayi
11. Nutritionist's Choise Cookbook
Ebook ini adalah sebanyak 143 ms
SEMUA DI ATAS ANDA AKAN DAPATI PADA HARGA RM 30
Bayaran boleh dibuat ke :
Natural Living Resources
CIMB 8603 455 333
Bukti pembayaran boleh dilampirkan ke email sitisifir10@yahoo.com atau http://www.wasap.my/60199515058
Selepas bayaran dilakukan, sila mesejkan nama, email dan nombor telefon anda ke email berkenaan atau WhatsApp ke http://www.wasap.my/60199515058. Anda akan menerima email dengan fail ebook Masak Dari Hati dan 11 ebook percuma lainnya dalam masa 2 hari dari hari bayaran.
THANX FOR YOUR SUPPORT