Thursday, January 17, 2013

Ebook Masak Dari Hati

Bismillah,

Assalamualaikum,







Alhamdulillah dengan izin dan kasih sayang ALLAH, saya ingin mewar-warkan ebook hasil tulisan saya berdasarkan pengalaman juga pembacaan saya yang tidak seberapa.

Info berkenaan ebook ini :
- Isi kandungan :
BAB & TAJUK
PENDAHULUAN
1 KISAH BENAR ~DARI DAPUR KEDAI MENUJU DAPUR RUMAH SENDIRI~
2 KENAPA TIDAK MASAK?
3 KENAPA MESTI MASAK?
4 LANGKAH AWAL UNTUK MULA MEMASAK
Buku resepi
Kelengkapan dapur
Bahan masakan asas
5 PERLUKAH JADUAL MEMASAK?
6 KEPERLUAN DAPUR ~SEDIAKAN TO BUY LIST
7 CARA BELI BARANG DENGAN HARGA MURAH
8 CARA SIMPAN REMPAH DAN BAHAN DAPUR LAIN
9 BASUH PINGGAN
10 MASAK DAN MAKAN BERSAMA AHLI KELUARGA
11 MASAK DAN BERZIKIR
12 PEMAKANAN SIHAT
13 RAHSIA MASAKAN SEDAP
14 GUNA SEMULA LAUK
15 LAUK BEKU
16 TANAM SAYUR SENDIRI
14 JENIS MASAKAN LAUK (CAMPAK STYLE)
Perap dan bakar (ikan, ayam, udang, sotong, daging)
Perap dan bakar (ikan, ayam, ketam, udang, sotong)
Masak kurma (daging, ayam)
Masak lemak (udang, ayam, siput sedut, ikan, daging, ketam)
Lauk kerabu (sotong, daging, perut)
Asam pedas (tumis, rebus)
Masak merah (ayam, daging, udang, ikan)
Sup (ayam, daging, tulang, belut, ikan, ketam, ekor)
Kari (ayam, ikan, udang, sotong, daging)
Singgang (ikan, daging, ayam, sotong)
Tiga rasa (ikan)
Masak sambal (sotong, bilis, paru, lembu, udang, ayam, pedal ayam, ikan)
Masak hijau (ikan keli, ayam, daging)
Rendang (ayam, daging, kerang)
Masak kunyit (daging, ayam, sotong, ikan)
Percik (ikan, ayam)
Masak hitam/kicap (ayam, hati ayam, daging, ikan)
Masak kerutup (ayam, itik serati, daging)
Masak lada hitam (sotong, udang, ketam, lala, ikan, ayam, daging)
Masak putih (ikan, ayam)
Masak tempoyak (ikan)
Gulai tempoyak (ikan, ayam)
Ikan masin
Masak tomyam (ayam, putih, seafood, thai)
Masak bertelur (lala)
15 JENIS MASAKAN SAYUR
Sayur campur
Kobis
Terung
Kentang
Sawi
Nanas
Manga
Pucuk paku
Jantung pisang
Daun kayu
Pucuk ubi
Bayam
Sayur fucuk
Ulam raja
Brokoli
Kailan
Peria
Kerabu
Acar
Tomato
Kacang botol
Kacang panjang
Kangkung
Bendi
Kucai
Timun
Cendawan
Labu
Labu air
Petola
Petola ular
Kacang buncis
Batang keladi
Nangka muda
Taugeh
Rebung
Putik jagung
Asparagus
Betik muda
Lobak merah
Pisang muda
16 JENIS MASAKAN TEMPE/TOFU/TAUHU/TELUR
17 JENIS SAMBAL
18 NASI GORENG
19 JENIS MASAKAN NASI
20 JENIS MASAKAN MI
21 JENIS MASAKAN KUETIOW
22 JENIS MASAKAN SPAGETI
23 JENIS MASAKAN BIHUN
24 JENIS MASAKAN LAKSA
25 JENIS CUCUR
26 JENIS KUIH-MUIH
27 JENIS BUBUR DAN PENGAT
28 ANEKA JUS
29 PETUA DAPUR
30 PAUTAN RESEPI

Dengan membeli ebook di atas, anda akan mendapat ebook di bawah PERCUMA!

1. 10 resepi dagingku
2. Nasi Ayam Penyek
3. aneka Resepi (A-Z)
4. Rahsia 11 Resepi Biskut
5. 100 Resepi Kuih Muih Malaysia
6. Aneka Roti
7. Resepi Dalam Pantang
8. Resepi Siri 3 Kuih Melayu Sehebat Chef (siri_3-15)
9. Resepi Siri 4 Fiesta Aidilfitri Sehebat Chef (siri _4-09)
10. Makanan Pejal Pertama Untuk Bayi
11. Nutritionist's Choise Cookbook

*Ebook ini adalah sebanyak 121 ms bersaiz A4*

SEMUA DI ATAS ANDA AKAN DAPATI PADA HARGA RM 20.90

Bayaran boleh dibuat ke :

Maybank 113042046831
CIMB 0805 000 1889 207

Bukti pembayaran boleh dilampirkan ke email masakdarihati@yahoo.com atau 0199515058 (sms/whatsapp/viber)

Selepas bayaran dilakukan, sila mesejkan nama, email dan nombor telefon anda ke email berkenaan atau anda boleh PM saya di akaun Facebook saya (https://www.facebook.com/sitisifir10). Anda akan menerima email dengan fail ebook Masak Dari Hati dan 11 ebook percuma lainnya dalam masa 2 hari dari hari bayaran.

Beberapa bahagian dari harga ebook berkenaan akan disumbangkan kepada mereka yang memelukan. Semoga dengan ebook ini, amal kita akan sama2 berpanjangan.

THANX FOR YOUR SUPPORT



2 comments:

  1. wah... dah lama tunggu hupdate... patutlah macam termimpi mimpi jer... hehehe

    ReplyDelete
  2. salam ka
    sorry tak dpt nak review lagi ebok aka ni
    mmg kena amik masa betul2
    kami sibuk sgt nih
    ahahha..
    sabar naa

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!