Tuesday, January 18, 2011

Surat Admirer Dalam Dompet

Bismillah,

Smlm kami m'belek2 gambar paspot Uwaiys & Usamah sbb cikgu sekolah mereka minta. Dulu masa sekolah Pasti, ada juga minta gambar tp abah dia buat dek je. Mai sekolah Cina, jgn kata bab gambar, anak pun gi sekolah awal penangan disiplin sekolah Cina..kuikui..

Maka t'jumpalah surat di bawah ni haa dalam dompet.. nak meleleh air liur eh, air mata bila baca. Walaupun dia salah eja, saya xterasa nak marah pun.. kira heart melted punya action la ni..

Kebanyakan yg salah eja oleh Asmaa' ni adlh disebabkan dia keliru dgn loghat Kelantan. Itu sbb kami dah lama mulakan semula berbahasa standard di rumah. Walaupun bahasa standard tp lenggok sini tetap ada huhuhu..

Nota Asmaa' ni saya balas tau. Saya gunting bentuk love atas sebuah kertas pink dan tulis, 'Asmaa', I love you too!' tp saya buat dr Umi & Abah :) Saya kasi kt suami utk  letakkan dlm beg sekolah Asmaa'.

*Saya tetap jiwang walaupun kuat berletiaq..kuikuikui

Kalian, jom sambung silaturrahim di Twitter dan Facebook saya :))

3 comments:

  1. tak sia2 kakak tulis surat tu, sbb umi simpan elok2 dlm dompet.
    cantik tulisan kakak...

    ReplyDelete
  2. huhu glamer kakak asma`...bila ajim nk pndai tulih camtu ar heheh

    ReplyDelete
  3. alahai.. bestnya... romantik la anak & ibu..

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!