Saturday, January 22, 2011

Hati2 Peniaga Online Sekelian!!

Bismillah,

Adoi...mcm2 lah orang ni dengan kejahatan masing2. Kalau jahat tak nyusahkan orang takpe gak..ni jahat aje, susahkan orang! Marah ni...marah!! Hehehehe... Tapi saya kesian jugak tau kat budak2 yang tak reti nak beza mana betul mana salah ni. Sbb mereka ada satu lopak dijiwa mereka yang mereka isi dengan benda yang tidak patut sehingga menjadikan lopak itu semakin rosak terhakis.

Anyway, saja nak igtkan kawan2 dengan modus operandi mereka ini. Mungkin ini akan berlaku kepada anda.


Kahkahkah..agak over ye bila pesanan khidmat masyarakat diletakkan atas gambar bunga2... kehkehekeh.. sape rasa nak sekeh saya sila sekeh keyboard anda kuat2 :P Sebebnarnya ada dpt link berkenaan dgn hal ini tapi saya bukan niat nak melindungi pesalah ni cuma saya tidak mahu sampai 'menuduh' pula dimana ntah2 org yg dikatakan bersalah bukan bersalah.

Saya hanya mahu kawan2 berhati2 dengan :

  • Simpan detel bayaran dan detel spt alamat and what so ever yg berkaitan semasa belian.
  • Bila ada modus sebegini digunakan maka berhati2lah dengan orangnya. 

OK itu sajaaa :)) peace!!

**Syoknya boleh letak gambar dalam blog !!
(Edisi perak tak hengat)

Kalian, jom sambung silaturrahim di Twitter dan Facebook saya :))

5 comments:

  1. alah..takutnyer kalau kene cmtu....tp ct selalu terkene bila ada org beli ngn ct time buat sales, then dia jual balik dgn rege standard...hu hu hu hu

    ReplyDelete
  2. ooo... bahaya ni. nak kena ingatkan rakan2 yg berniaga online ni. thanks ye.

    ReplyDelete
  3. Andai minat berniaga carilah company yg genuine, kukuh, teguh, halal tapi sekadar marketing itu bleh pelbagai cara. Online sbg satu medium or sms dll.

    ReplyDelete
  4. adui..menakutkan..cmne nk bli on9 lagi nih..huhu

    jemput join ga sy http://puannina.blogspot.com/2011/01/my-birthday-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. pija,
    awat sebelum ni pija x leh upload gambor ke.??

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!