Monday, June 27, 2011

Giveaway : Bagaimana Menggalakkan Anak Membaca Buku - KEPUTUSAN!!

Bismillah,

Alhamdulillah semua alamat telah hamba dapat... Semua dah masuk sampul dan semua dah ditulis alamat... tinggal saja nak tunggu masa yang sesuai untuk pos... terima kasih semua :))))))
27 jun 2011

UPDATE LAGI : ADUHAI.....SAYA RASA RALATNYA TAK POS LAGI HADIAH...ADA 2 ORG LAGI BELUM BAGI ALAMAT DAN SAYA DAH MINTA SEKALI LAGI HARI INI... KALAU DALAM MASA DUA HARI LAGI TIADA ALAMAT ANDA, MAKA SAYA AKAN BAGI PADA ORANG LAIN. HARAP MAKLUM, KEPADA NORIAH DAN ROHANIDA, HADIAH KALIAN DAH LAMA SAYA BUNGKUS CUMA NAK TUNGGU ALAMAT DUA LAGI PESERTA...MAAFKAN SAYA 
26 JUN 2011


UPDATE : TOLONG....TOLONG ADA 2 ORG LAGI BELUM BG ALAMAT......
- 10 JUN 2011 -


Alhamdulillah, akhirnya dapat juga buat keputusan :

Sebenarnya ada beberapa penyertaan yang buat saya pening sikit nak buat pilihan siapa yang bertuah menerima hadiah utama. Tapi memang satu penyertaan ni sangat jelas kesungguhannya bercerita bagaimana nak jadikan anak-anak minat membaca. Kemudian, menambah kerunsingan saya adalah, hanya dua dari peserta tak dapat hadiah tapi nak buat macam mana, memang sponsor hadiah ada banyak tu aje huhuhu....

Hadiah Utama : 

Hadiah saguhati :

Untuk hadiah saguhati, anda akan menerima hadiah lain selain dari hadiah utama secara rawak. Oleh itu semua peserta diminta hantar alamat anda ke FB saya di sitisifir10(at)facebook(dot)com
atau SMS jelah terus ke 0199515058. Jangan lupa beritahu nama samaran anda ye. 

Saya sedang dalam proses mengemaskan semua isi penting yang kalian berikan dalam setiap penyertaan. Insya ALLAH bila dah siap saya akan update di blog ini yeppp..

Tahniah kepada semua peserta!!!


Tarikh Contest 1-30 April 2011

Alang-alang saya terbeli dua set buku Kampung Klasik Malaysia tempohari, maka satu set saya ingin buat satu giveaway

Kaedah Penyertaan :
  • Sertakan sekeping gambar anak anda dengan buku
  • Tuliskan bagaimana anda merangsang atau menggalakkan anak anda membaca buku
  • Namakan alat bantu mengajar yang anda gunakan untuk mendapat seorang anak yang minat membaca
Syarat lain :
  • Anak berusia 9 tahun dan ke bawah
  • Letakkan link blog ini dalam bloglist blog utama anda, sila nyatakan blog utama anda di dalam entry penyertaan
  • Letakkan link blog penaja hadiah utama dalam bloglist blog utama anda dan follow R.U.M.A.H.K.A.M.I
  • Letakkan gambar rasmi giveaway ini di dalam entry dan di sidebar anda dan pastikan di linkkan ke entry giveaway ini
  • Tinggalkan link penyertaan anda di dalam kotak komen dalam entry ini
Tempoh penyertaan :
  • 1 April - 30 April 2011 (sehingga tengah malam)
Pemenang :
  • Pemenang akan dipilih berdasarkan gambar dan idea bagaimana menjadikan anak seorang yang cinta kepada buku
Hadiah :
  • 1 hadiah utama ditaja oleh ROZY dari blog R.U.M.A.H.K.A.M.I (A lady engineer who used to be passionate in mountaineering, now as a mother of 2, a hardcore supporter in breastfeeding, babywearing, cloth diapering and trying to opt for green living)  
  • 5 buah buku di bawah tajaan Ummu Mishkah (Thanks K.Latie)
  • 4 buah buku cerita yang memaparkan pelbagai cerita berunsur teladan kepada setiap 3 orang pemenang saguhati (Buku itu menggunakan bahasa yang mudah difahami, disertakan dengan suku kata dan ilustrasi berwarna-warni yang dapat merangsang minat membaca di kalangan kanak-kanak)
  • Setakat ini 9 peserta akan menerima hadiah seperti di atas. 
Seperti biasa, selepas giveaway ini tamat, saya akan buat entry yang merangkumi keseluruhan isi kandungan penyertaan kalian. Jadi, semua orang akan mendapat hasilnya bersama. Sebelum ini, saya ada membuat satu giveaway dan hasilnya anda boleh lihat di sini : Makanan Pejal Pertama Untuk Bayi

Semoga, giveaway kali ini kita akan dapat share ilmu parenting sama-sama ye?

Senarai peserta :
1. Yatie Chomeyl
2. Suhana Shahril
3. Ummu Muhammad
4. Ramizah
5. QisAina Kreatif
6. Leenz Yusoff
7. Umi's Cup Cake
8. Hasya
9. Nur
10. Norry
11. Nadiah Sidek
 

23 comments:

  1. kak pija, kalu guno entry sedia ada di blog ok dop?

    ReplyDelete
  2. yatie budak chomeyl...boleh2, cuma top up kan saja gambar Usamah yang encem itu ye :P

    ReplyDelete
  3. orait kak pija yg chomeyl jugop ngeeee :D

    ReplyDelete
  4. udah di join ya buk

    http://yatiechomeyllovecontest.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  5. pija.
    baru ade mood nak buat n3.. Insya Allah, akan promo kat blog nanti... tunggu ya..

    ReplyDelete
  6. dh trlebih umo sudah..xleh nk join la...hi...
    anak akak membaca seawal umo 4 thn n 5 thn dh lancar....

    ReplyDelete
  7. Pija, Ana join. Ini link nya

    http://anamio.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  8. insyaAllah Bayt Al-Iman memeriahkan lagi GA sitisifir10 ;)

    http://attuffahumairah.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  9. Hi, jom join contest

    http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/

    ReplyDelete
  10. salam kenalan,
    saya join ye. Kalau tak cukup syarat, bagitau ye.. http://myraudhah-auni.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  11. saya join

    http://qisainalove.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  12. Salam perkenalan,

    lupa pula.. sy pun dah join contest.. and dah follooooowww you ;)

    http://leenze.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    thanks ;)

    ReplyDelete
  13. umi nak join ya

    http://umiscupcake.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  14. saya pun nk jopint jugak la

    http://diarihasya.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  15. salam perkenalan,

    saya pun nak join GA ni..

    http://ceritadanishdanumi.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    have a check ya!

    ReplyDelete
  16. Kak Pija, Nor nak masuk contest yang menarik ni..lamanya dah tak masuk contest..kalau ada apa yang tak lengkap inform dehhh

    my entry
    http://norryabby.blogspot.com/2011/04/giveawaybagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  17. kak pija..nadiah join! last minute punya entry..huhu..

    http://mycontestzone.blogspot.com/2011/04/giveaway-bagaimana-menggalakkan-anak.html

    ReplyDelete
  18. Salam kenalan & salam ziarah..

    saya baru tahu...
    kalau tak boleh join juga...
    Syamil suka sgt baca buku...

    apa pun tahniah pada ibu2 yang menyertainya...
    lebih2 lagi yang berjaya menang hadiah...

    ReplyDelete
  19. eh dha tubik result? opocot terkejut..jadi pemenang hadiah utama..ehehehe

    Alhamdulillah syukur :)

    Nanti or ehntr details ko FB kak pija deh.

    Happy la dpt hadioh ni sb SN meme takdop so habuk buku bhs melayu, ado buku jepun dgn english jah dio

    ReplyDelete
  20. tahniah pade pemenang! terime kasih kepada penganjur contest dan hadiah..mudah2an dimurahkan rezeki anjur contest lagi insyaAllah! ;)

    ReplyDelete
  21. terima kasih sbb beritahu pasal result ni :)
    nanti akak emailkan alamat kat FB :)

    ReplyDelete
  22. tahniah buat semua peserta yg berjaya..

    ReplyDelete
  23. saya dah mesej kat hset awak alamat saya

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!