Sunday, May 23, 2010

Tag 15 Soklan

Bismillah,

Jeng..jeng....skang dapat tag dari Izan pulaks...memang bagus ada org sedekah topik kat saya utk blogging.

1) Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?

Buat derk... :P Islam mengajar supaya kita tidak membalas kejahatan dengan kejahatan. Kerana itu dikatakan sabar separuh dari iman. Bilamana kita beriman, maka kita akan diuji :)

2) 6 orang di hati anda?

Sdg elok je suami saya sorang dan 5 anak saya. Huhu....takleh letak lebih ek?? Saya nak masukkan my parents dalam senarai jugak

3) Anda rasa anda comel?

Haih...tak reti le masuk lif, tekan naik sendrik padahal ayat ni pun dah tunjuk ko naik lif Pijah. Mcm nilah...saya syukur je, lubang idung besar pun ada yang sayang :P

4) Single or taken?

Ai bini orang, laki ai sayang ai... ;)

5) Blog yang anda suka?

Owh...susahnya....to be fair, saya suka blog Saiful Islam, Zaharuddin.net, Maza.com dan yang sekufu dengannya.

6) Adakah bilik anda kemas setiap hari?

Mmm....well, at least saya lipat toto setiap hari.

7) Lagu terakhir yang anda dengar?

Ringtone tepon saya lepas Nejad saya tepon tadi. Lagu nasyid bertemakan persahabatan yg daku nggak tahu tajuknya (huh! sll fail nak hafal benda2 mcm ni)

saya dah google :

Hadiah Buatmu Teman

Album : Untukmu Sahabat
Munsyid : Amar, Saujana & Saff-One
http://liriknasyid.com


Jalinan persahabatan
Kita abadikan sepanjang zaman
Berpanjangan dan berkekalan
Manisnya iman
Hidup di dalam perjuangan
Kasih sayang kuhadiahkan buatmu teman
Untuk kau simpan ingat-ingatan
Jadinya bekalan perjalanan
Hidup di perantauan gunung didaki
Lembah sama dituruni
Kita diuji berulang kali
Nyata setia sebati
Syukur padamu tuhan
Syukur kita dihadiahkan
Hadiah iman
Hadiah kasih sayang
Cinta seorang teman
Dan syukur buatmu teman
Syukur kita dipertemukan
Pengorbanan dan kesetiaan
Tak mungkin dilupakan.

8) Last text message?

Dari suami : (rahsia sori)
Dari saya : Kalau tak faham bahasa saya, pergilah beli...saya ikhlas (bila saya nak bg telekung kat anak BFF saya tapi dia sibuk nak beli)

9) Hari terakhir anda menangis?

Dlm last week, bila orang kata saya tak OK bila saya sebenarnya sedang OK. Bosan dengan pandangan orang sdg sebenarnya kita lebih tau diri kita kansss

10) List lima color favorite anda?

Baju saya byk kaler koko, tudung saya banyak kaler krim, kasut saya selalu hitam, barang saya banyak kaler hijau, kedai saya kaler kunin :P

11) Orang terakhir anda ber-YM?

Redzuan..uh tak pasal2 masuk nama hang! Gara2 nak tanya pasal kawan dia datang nak buat spek. Anyway, thanx, sian dia mai dari jauh :P

12) Game paling anda suka?

Super Bomberman dalam enpon.

13) Adakah anda peminat MCR?

MCR?? Apakah itu? -Izan, saya pun tatau (Mak Cik Rehan kah?? Kalau itu saya suka :P)

14) Apa perasaan anda jawab tag ni?

Mmm...ada part best, ada part tidak. Saya tak minat soklan spt adakah saya comel atau bilik saya kemas ke tak. Turutkan rasa, saya jawab saja "Tak" tapi nak jaga air muka sendiri dan kalau nak jawab "ya" nnt org kata 'ek eleh'.

15) Anda rasa tag ini best?

Sejak akhir2 ni saya minat buat tag tapi malang sekali saya tak reti nak tag orang. Maka sekali lagi, sape yang baca...bolehka amik??

**Ntah2 sayelah yg bertanggungjawab tak menyambung tag :P

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kak pija ni jwb tag pun kelakar la..suka tiqah bce..hehe

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!