Wednesday, April 28, 2010

Berdesing Telinga dengan Encik 'Kisah Rumah Tangga'

Bismillah,

Sesiapa yang ada Facebook saya cadangkanlah anda add kan 'Kisah Rumah Tangga'. Ala...korang search sendirik kemudian add. Kenapa?? Sebabnya adalah sila rujuk di bawah kot2 nak tumpang berdesing...


Kisah Rumah Tangga Pilih salah satu. 1: Suami usulkan niat dia nk kahwin lagi satu secara baik. Minta izin dan restu isteri pertama. 2: Suami kahwin lagi satu tanpa izin isteri pertama kat Siam.

Kisah Rumah Tangga

Kisah Rumah Tangga "Kenapa semua orang benci dgn isteri kedua? Aku ni perampas ke? Hina sgt ke? Dh takdir, nk buat camne?", luah seorang isteri kedua.





Kisah Rumah Tangga Daripada membebl sambil mengutip baju kotor yang bersepah di rumah, lebih baik kita nyanyi2 hiburkan hati. Hati gembira, hidup ceria.

Kisah Rumah Tangga "Nak hadiah apa?" "Apa2 la bang. Ayg x kisah. Dpt pun dh bersyukur". Bila suami belikan, dia komplen kt belakang, "Ko tau laki aku, ada ke birthday aku dia beli tudung 5 hengget mcm jual kt kaki lima. Dia ingat aku apa? I vogue tau..Mana main murah2 ni.. Lebih baik x pyh bagi.."



Kisah Rumah Tangga Kesian juga pd isteri yg bekerja ni. Ingat kt ofis x penat ke? Byk keje ofis nk kena buat, tekanan mental tau. "Apa? Facebook? Takde masa u. Bz bz bz. Mana la sempat. Nnt nk blk rumah ada keje lagi. Arghhh! Awak s/rumah spnuh masa, x faham"


Daripada apa yang diutarakan, saya ambil positif...kalau kita pandang negatif maka apa yang dia cakap itu jadik negatif. Kalau perati kat wall dia memang macam2 orang kata dia...tapi saya yakin orang tu dia senyum2 kambing jek baca sebab dia terus2an bangkitkan isu demi isu dalam wall dia. Anggap saja apa yang dia kata tu sebagai satu bisikan hati suami atau mungkin isteri dan jadikannya satu jambatan untuk memperbaiki diri ye kawan2.....


**hampeh add dia, merah menyala telinga gua :P

3 comments:

  1. sungguhlah panas kanns,

    salamm,

    ReplyDelete
  2. salam kak...sy pun jadi fan KRT ni jugak...mmg panas apa yg dia tulis kat wall tuh...ada gak yg terkena btg idung sendri...kdg2 sajer jer dia nak melaga2 kan lelaki n pompuan...saper yg terasa tu mula lar panas ati..heheh

    ReplyDelete
  3. Thunbergia, panas pun sodap :P

    Mummy, hihihi...bg org yg positif insya ALLAH akan jumpa sesuatu untuk diubah dalam diri

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!