Thursday, April 01, 2010

Bermaaf-maafan Selepas Gaduh



Bismillah,

Itu gambar anak2, gambar video pun ade.
video

Okeh ini gambar budak2 bergaduh. Gambar kanak2 dewasa bergaduh saya takde :) Alkisahnya, mungkin saya silap kerana mengganggu seorang sahabat saya (nama dirahsiakan) semasa dia makan. Sebenarnya saya bergurau saja, tp tak kena pada masa. Bak kata org P.Buntaq wrong timing.

Kejadian berlaku pada 25/2/2010. Saya terpaksa hafalkannya kerana saya tak mo kacau dia.Ternyata selama ni saya saja teringat nk tepon dia tp dia tidak. Masa di UKM dulu, kami kira masuk dlm geng kawan baik jugakla... Skang ni kawan baik memasing adalah suami masing2. Tp, best fren bukanlah tidak bergaduh, ramai yg takut bila kami gaduh kerana sbg kawan baik, kami tidak takut untuk membelasah antara satu sama lain.

Terakhir kami berhubungan, dia letak tepon sbb marah saya menyakat dia. Saya rasa sedih sgt sbb sll sgt dah dia letak tepon seblom masanya. Mungkin sbb time tu sy dlm pantang, sy free sangat sampai asyik ganggu dia aje. Jadi, inginlah saya minta maaf kepada si dia itu. Saya janji takmo kacau dia lg...

Saya rindu sangat budak tu...sbb dah lama tak gadoh dgn dia. Saya pun tak pasti dia merajukkah dengan saya atau tidak tapi saya dah janji bermula tarikh tu, tak mau kacau dia lagi. Tapi, kalau dia itu mau apa2 dari saya, dia tu tepon la saya ek...kalu takde mende pun, dia boleh tepon saya juga. Sbb saya rindu bila dia call antara perkataan memula dia ckp adalah, "Oi pompuan..."

Waa...ntah ape yg aku merepek. Takkan nk ngadu kt mak dia plak yg kitorg gaduh jd saya tulis kt sini. Kalu ada yg tau sape yg daku maksudkan...tolonglah sampaikan salam maaf daku padanya. Huhuu...Wei pompuan...takkan aritu series beno???



3 comments:

  1. nak tergelak tgk video tu...ciannn uwaiys, nangisss....kat umah akak pun camtula....memula perang mulut....sakit ati sgt...mula la tampar menampar laks...pastu nangissss...bising satu umah dibuatnya...tu anak baru 3

    ReplyDelete
  2. adatla adik beradik gaduh kan. bagus ajar diaorg mitak maaf lps gaduh. bab org2 dewasa gaduh, akk pun pernak terkena PIjah. kita tak sedar walaupun pernah jd kwn baik, bila dia terasa. takpela PIjah dah minta maaf, harap2 dia kan maafkan nanti.

    ReplyDelete
  3. wahh.. pandai lah usamah, sayang uwaiys..

    kalo fikri bergaduh dgn adik2 dia, jgn harap nak soh minta maaf.. dia buat derk jer.. siap ckp x nak... huhuuu.. soh sayang adik pun tak nak.. tp kalo ibu ckp 'xper x sayang adik.. ibu pun tak nak sayang abg..' dan2 tu meluru peluk ibu, tp nak soh dia peluk adik2 dia.. huuhuuuu...

    anis & aliya senang sket, anis kalo soh sayang adik, dia memang akan peluk & cium.. aliya yg cepat sekali, kalo ibu ckp salam kakak, dia terus amik tgn kakak dia, cium.. kalo fikri, adik nak salam dia, dia lari... naper tah.. kdg fenin ibu nya pk, camno lah nak buat dgn anak jantan sorg ni..

    hrp2 kawan pija tu maafkan pija.. tu ler kakyong kdg2 malas nak call kwn2 yg bz koje & high post ni.. sms jer.. kalo berjwb sms tu, kira oklah.. tp kalo x berjwb, hmmm.. kita agak dia sibuk jer lah... x cam kita ni yg free 24 jam.. hihiii

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!