Monday, June 25, 2018

Kaedah Buat Sardin Yang Sihat

Bismillah,

Assalamualaikum,

Meh la hari ni kami nak share cara nak buat sardin Noxxa.

https://youtu.be/pISyG9o30hA

Tak susah pun nak buat, kan?

Cuma dalam video ni ada pakai tomato dalam tin.

Korang tau tak effect kalau kita ambil canned tomatoes? Ia bukan pasal tomato tu tak sihat sebab kadang tu kita tengok ingredient dia kira pas dah qualifications yang kita tetapkan.

Tapi isunya adalah pada tinnya. Saya tepek sini bagi kalian baca ya...

I'm focusing on canned tomatoes because since tomatoes are highly acidic, it draws out more of the BPA into the food from the lining. So, canned tomatoes have an especially high risk of leaching BPA into the tomatoes because of the acidity. This is not to say that other canned goods do not also pose BPA exposure risks (they most certainly do), but tomatoes are one of the worst offenders.

Ok read more at : https://healyeatsreal.com/why-you-should-never-use-canned-tomatoes/

Ini mungkin sesuai bagi kalian yang cerewet nak jaga kesihatan lah ya.. ada sesetengah orang rasa ok je kalau guna canned tomatoes ni sebab depa jarang guna.

Selain dari tomato puri dalam tin, yang produk tomato lain dalam tin pun banyak contoh : sardin, baked beans DLL. Asal tomato, dalam tin elakkanlah ya!

Sos tomato actually mudah ja pun nak buat. Saya cerita banyak dah di sini...

Segalanya yang anda mahu tahu tentang #SosWalla boleh dibaca disini 😘😘😘
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2025477431051737&id=100007684993335

Dah alang-alang mahu menjaga kesihatan dengan masak sendiri, kalau boleh biarlah bahan yang dimasak pun dari sumber yang sihat kan? 😘


#PemakananSihat 



6 comments:

  1. Thanks a lot for sharing and I have some special things for you. If you are in free time. Read and ponder the good quotes of life below, you will surely draw in life's own deep lessons.summer night quotes and or you can relax by playing the game after the tired working timeendless truck game or reading những truyện ngôn tình hiện đại hay nhất. Each article definitely sexmang to give you the most comfortable feeling. Enjoy the experience!

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!