Thursday, September 03, 2009

Saya OK, Anda OK kah?

Bismillah,

Hihi..ini bukan scheduled entry..saya taip fresh2 punya. Sekadar memberi khabar bahawa saya beransur sihat. Tiada lagi bleeding, tiada lagi masalah kencing tak lawas atau kencing kotor. Tapi, saya masih mengambil ubat dan TAK PUASA...betulke saya dah tua ek? Dulu mengandung 4 anak saya sebelum ni bulan puasa saya puasa penuh!! Alhamdulillah...

Masalah kencing tak lawas tu saya tatau dari mana puncanya, mungkin kawan2 saya mcm Dr Ija n Dr Yatie boleh explain kepada saya. Itu pun kalau mereka tak bz sbb yg saya tgk Dr Yatie pun dah mula wek2...tahniahlah jika ada sesuatu yang baru di dalam badannya... tapi ia dah berpanjangan dari seminggu sebelum puasa. Lama kan? Ini kali kedua saya makan antibiotik. Semasa diberi Ural aritu, saya pening2 lalu saya salahkan antibiotik tapi Dr Jammy kata itu bukan disebabkan antibiotik tu tapi mungkin sebab Ural.

Sekarang saya diberi ubat air dan antibiotik yang nak sama besar ruas kelingking saya. Besar sangat dan saya perlukan 2 gelas air sebelum ubat tu masuk tekak saya. Ahaha.... Satu lagi, saya dah scan juga somebody inside my tummy dan dah nampak jantina nya. Nak tau ke?? Biarlah saya rahsia dulu. Saya dah ada dua pasang anak dan saya tak kisah lagi hal jantina.

Hari ini juga saya mula menghantar anak2 (Asmaa' dan Usamah) ke PASTI. Kesian mereka dah beku agaknya duduk di dalam rumah. Buku Matematik Asmaa' juga dah lunyai sebab tak sudah2 buku itu jugalah yang saya guna untuk ajar dia. Saya benar2 telah berhenti mengajar mereka membaca kerana mereka betul2 keliru dengan apa yang cikgu ajar berlainan dengan apa yang saya ajar.

Saya juga semakin mempelajari kesabaran suami saya. Walaupun ada lagi bunyi tak sabar saya tapi saya rasa taklah macam tempohari. Sehingga nak tukar semula kepada watak asal saya, saya rasa jauh. Nasib juga lah saya tak buat masalah dengan orang lain. Dan nasib juga suami saya tolong cover saya bila saya buat hal dengan anak2. Tak dapat saya bayangkan kalau saya marah2 then takde sapa nak bela diorang atau terangkan kenapa saya marah. Alahai...sebak la pulak...

Saya sekadar mahu memberitahu saya OK sahaja dalam entry ini. Kepada mereka yang ada berkongsi petua dengan saya, terima kasih yang amat sangat. Hanya ALLAH sahajalah yang mampu membalasinya. Saya bersyukur kerana ALLAH menentukan hidup saya begini. Walaupun ada masa yang tidak enak, tapi bunga selepasnya juga sangat menyenangkan.
Comments
0 Comments

0 cool comments:

Post a Comment

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!