Tuesday, March 29, 2011

Kongsi Bersama Affiliate Yang Anda Ceburi

Bismillah,

Affiliate yang saya paling aktif adalah AdikBijak.com. Walaupun begitu jumlah yang saya dapat hanya mampu untuk mendapatkan satu buku percuma sahaja. Ini bermakna jumlahnya tidak banyak. Saya pun tak pasti berapa banyak affiliate telah saya masuk tetapi saya rasa yang bergerak hanya AdikBijak itu sahaja. Hari ini, sekadar hendak bertanya kawan-kawan apakah affiliate yang kalian masuk?? Kalau boleh tinggalkan link di kotak komen.


Bukanlah nak menjadikan affiliate sebagai mata pencarian pun, sekadar hendak mendapatkan ilmu dan sedikit tambahan pendapatan sahaja. Manalah tahu boleh jadi sumber rezeki orang lain juga!

Nota di bawah di ambil dari link ini 

Program affiliate adalah satu program yang dipasang oleh owner web jualan/penjual di internet seperti penjual ebook, penjual buku online, penyedia servis, atau lain – lain yang berbisnes di internet. Ianya dipasang di laman web bertujuan untuk merekrut agen – agen promoter secara online. Pendaftaran untuk menjadi agen promoter online ini biasanya adalah percuma. Komisyen akan dibayar kepada anda biasanya berdasarkan jualan yang diperolehi melalui link anda. Anda hanya mempromosi, penjual yang akan menjual.

Affiliate ini terbahagi kepada tiga yang utama iaitu affiliate berdasarkan downloader (PPL) dan juga affiliate berdasarkan jualan (PPS) dan juga affiliate berdasarkan klik (PPC).
1. Pay-Per-Sale – PPS (Dibayar berdasarkan jualan)
2. Pay-Per-Lead – PPL (dibayar berdasarkan download)
3. Pay-Per-Click (Dibayar berdasarkan klik)

Dengan affiliate ini, anda:

tidak perlu keluar modal sesen pun takpe, anda boleh memulakannya
tidak perlu memiliki laman web sendiri, maknanya tidak perlu pening camne nak bina web, camne nak pasang system dan sebagainya
tidak perlu menjual, semuanya diuruskan oleh pemilik web/produk
tidak perlu risau risiko tiada pembeli, kerana anda bukan keluar modal pun

 
Comments
0 Comments

0 cool comments:

Post a Comment

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!