Tuesday, July 12, 2011

Resepi Bubur Jagung

Bismillah,
* Jemput tengok keluaran terbaru buku dan majalah ilmiah di sini.


Bahan-bahannya :
Ikutlah berapa tongkol pun kalian nak buat
Sagu
Gula pasir agak2 manis
Santan
Air

Saya guna jagung yang dah rebus. Masukkan semua sekali sampai nampak sagu dah tak berbiji dengan api perlahan. Last sekali masuk gula...

Attn :
Makan jagung baik untuk kesihatan sbb ia adalah antara bijirin penuh yang sedap untuk dinikmati

9 comments:

  1. salah satu my feveret's bubur
    sedapnya...

    ReplyDelete
  2. Akak pun suka bubur ni. Senang dimasak sedap dimakan...

    ReplyDelete
  3. senang jer nak masak bubur jagung rupanya :)
    thanks for sharing the recipe.. i like!

    ReplyDelete
  4. klu nak ade bau yang wangi letak daun pandan....terangkat....

    ReplyDelete
  5. sedapnya..nak semangkuk boleh?

    ReplyDelete
  6. Saya pun baru je buat semalam, kak. Buat sendiri mmg best, kan. Cuma saya tambah gula merah sebagai pewarna.

    ReplyDelete
  7. alahai..terliur pulak dah.

    ReplyDelete
  8. bubur fevret sy n anak2 ... ;)
    suami pun dah suke jugaklah .. sng je buatnye tak renyah kan ... insyaallah jadi punye lah

    ReplyDelete
  9. aku selalu failed buat benda ni.
    kdg2 terlebih likat
    kdg2 cair
    mencik arr.
    laki aku suke compare2 dgn bubur jagung kdai!
    ahahahhaa

    ReplyDelete

Please Leave A Cool Message For Me ;) Peace!!!