Bismillah,
* Jemput tengok keluaran terbaru buku dan majalah ilmiah di sini.
Bahan-bahannya :
Ikutlah berapa tongkol pun kalian nak buat
Sagu
Gula pasir agak2 manis
Santan
Air
Saya guna jagung yang dah rebus. Masukkan semua sekali sampai nampak sagu dah tak berbiji dengan api perlahan. Last sekali masuk gula...
Attn :
Makan jagung baik untuk kesihatan sbb ia adalah antara bijirin penuh yang sedap untuk dinikmati
Bahan-bahannya :
Ikutlah berapa tongkol pun kalian nak buat
Sagu
Gula pasir agak2 manis
Santan
Air
Saya guna jagung yang dah rebus. Masukkan semua sekali sampai nampak sagu dah tak berbiji dengan api perlahan. Last sekali masuk gula...
Attn :
Makan jagung baik untuk kesihatan sbb ia adalah antara bijirin penuh yang sedap untuk dinikmati
salah satu my feveret's bubur
ReplyDeletesedapnya...
Akak pun suka bubur ni. Senang dimasak sedap dimakan...
ReplyDeletesenang jer nak masak bubur jagung rupanya :)
ReplyDeletethanks for sharing the recipe.. i like!
klu nak ade bau yang wangi letak daun pandan....terangkat....
ReplyDeletesedapnya..nak semangkuk boleh?
ReplyDeleteSaya pun baru je buat semalam, kak. Buat sendiri mmg best, kan. Cuma saya tambah gula merah sebagai pewarna.
ReplyDeletealahai..terliur pulak dah.
ReplyDeletebubur fevret sy n anak2 ... ;)
ReplyDeletesuami pun dah suke jugaklah .. sng je buatnye tak renyah kan ... insyaallah jadi punye lah
aku selalu failed buat benda ni.
ReplyDeletekdg2 terlebih likat
kdg2 cair
mencik arr.
laki aku suke compare2 dgn bubur jagung kdai!
ahahahhaa